Vinkällaren: Goda röd- och roséviner

07:52, 7 juni, 2017 0

408077 Pearly Bay Cinsaut 2016 från Western Cape i Sydafrika.Medelfylligt. 13,5 procent alkohol. Smak: hallon, körsbär, smultton och något kryddor. Passar till sallader med fisk eller höns men också bara som sådant. Kostar 7,98 euro.

Vinkällaren: Nya rödviner

00:03, 31 maj, 2017 0

947268 Mayu Reserva Syrah Appassimento från Chile. Fylligt. 14,5 procent alkohol, Smak: mogna mörka körsbär, lite björnbär och svagt kryddor. Mjuka tanniner. Passar bäst med grillade lammkotletter men mycket bra till alla sorters kött eller

Vinkällaren: Nya vita viner

00:03, 24 maj, 2017 0

570738 Santa Ana Eco 2016 från Argentina. Druvor: Chardonnay, Sauvignon Blanc och Sémillon. Torrt. 13 procent alkohol. Smak: ganska kraftig citrus, äpple, tropisk frukt frömst persika, blommigt och svagt örter. Passar till sallader och pizza.

Vinkällaren: Nytt prisvärt ekologiskt rött

00:03, 17 maj, 2017 0

469998 Trevini Primo Piemonte Rosso 2015 från DOC Piemonte Rosso i Italien. Druvor: Barbera, Dolcetto och Nebbiolo. Medelfylligt. 13,5% alkohol och 9 gram restsocker. Ca. 35 procent av vinet mognade tre månader på ekfat. Smak:

Vinkällaren: Rosé och rödvin

00:06, 4 maj, 2017 0

ROSÉVINER Gassier Coteaux d’Aix en Provance, Frankrike. Ljust rosa. Torrt. 13% alkohol och 3 gram socker. Druvor: Grenache 33%, Cinsault 33% och Syrah 34%. Smak: lämpligt citrus och mycket bärigt främst jordgubb och hallon. Passar

Vinkällaren: Viner till valborg och studentfesten

00:03, 28 april, 2017 0

Valborg skall skålas in, senare i vår skall det skålas studenten och andra examinder till ära. Det har kommit en fördelaktig Champagne 503797 Gustave Roche Champagne Brut. Torrt. 70 procent Pinot Noir och 30 procent

Vinkällaren: Vitt och bubbligt

10:16, 27 april, 2017 0

597808 Asio Otus Pinot Grigio Organic 2016 från Sicilien, Italien. Druva: Pinot Grigio dvs Pinot Gris. Torrt. 12 procent alkohol och 7 gram socker. Musten låg med skalkontakt 12 timmar, därefter jäsning i ståltankar vid

Vinkällaren: Sparris

00:02, 20 april, 2017 0

Det börjar bli sparrissäsong och man har fått tidigare grön sparris från Peru och Mexico. Tyvärr lite torra. Nu närmar sig utbudet och Ungern och Spanien står i tur. Snart kommer den vita sparrisen till

1 2 3 4 5 31

Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Läs mera

En cookie är en liten fil som webbplatser som du besöker skickar till din webbläsare. På så sätt kan webbplatsen komma ihåg information om ditt besök, som vilket språk du vill använda och andra inställningar. Det underlättar vid nästa besök, och webbplatsen blir mer användbar. Cookies spelar en viktig roll. Utan dem skulle du förmodligen bli frustrerad när du använder webben.

Stäng