Vinkällaren: Nya rödviner

Vinkällaren

Ny produkt. Vinet som passar med bland annat älg och hjort är värt minst tre glas av fem, tipsar Aarno Magnusson.

480747 Gran Moraine Yamhill Carlton Pinot Noir 2014 från Oregon, USA. 13,5% alkohol. Smak: mogna tranbär, mörka körsbär, svagt blommigt och något ek. Passar till skogsfågel, köttgrytor och lagrade ostar, Kostar 49,90 euro. Dyrt men välgjort. 4 av 5 glas.

480107 Steyning Cabernet Sauvignon 2013. från Coonawarra i södra Australien. 15% alkohol. Vinet mognade två år i ekfat. Smak: svarta vinbär, björnbär, mörk choklad, kaffe och ek. Passar till älg, hjort, rådjur, oxe och grillspett med får. Kostar 21,90 euro. Minst 3 av 5 glas.

431137 Montalbera Laccento Ruché di Castagnole Monferrato 2015 från Piemonte i Italien. 14,5% alkohol och 5 gram socker. Ruché är en sällsynt druva. Smak: mogna körsbär, skogsbär, blommigt och svagt té. Passar till sjöfågel, fasan, duvbröst, pastarätter och bara att njuta av. Kostar 23,88 euro. 3 av 5 glas.

422287 Basson SMG 2015 från Swartland i Sydafrika. Druvor: Shirz, Mouvèdre och Grenache. 14,5% alkohol. Vinet mognade 16 månader på ekfat. Smak: boysenbär, blå plommon, mocka, peppar och ek. Passar till oxe, vilt, får och grillat. Kostar 16,90 euro. 2 av 5 glas.

446437 Cascina Boschetti Comba Barolo 2013 från Piemonte i Italien. Druva: nebbiolo. 14% alkohol. Vinet mognade två år i ekfat. Smak: hallon, omogna röda körsbär, tranbär och lite kryddor. Passar till lagrade ostar (ej mögelost) oxe och får.Blir bättre med lagring liggandes i flera år eller öppna flaskan många timmar före användning. Kostar 24,90 euro. 3 av 5 glas.

499557 Gaia Monograph Agiorgitiko Syrah 2016 från Grekland. 13,5% alkohol. Smak: mörka körsbär, björnbär, svagt peppar och något blåbär. Passar till gris eller att skåla med. Kostar 12,29 euro. 1 av 5 glas.

421797 So Light Merlot 2016 från Frankrike 9% alkohol och 7 gram socker. Smak: hallon och blåbär. Passar till pizza, pasta, småvarmt och att skåla med. Kostar 9,99 euro. 2 av 5 glas.

484397 Tóth Ferenc Egri Pinot Noir 2015 från Ungern. 13% alkohol. Smak: hallon, mogna tranbär och lite peppar. Passar till svampstuvning, skogsfågel och sjöfågel samt gris och feta fiskar i svampsås. Kostar 17,90. 2 av 5 glas.

428547 La Encin Forcallat 2016 från Valencia. Druva: Forcallat. 12,5% alkohol. Smak: sura röda körsbär, äppleton och något lingon. Passar till fasan, ankbröst eller lår, får, grisrätter och pizza eller småvarmt. Kostar 18,14 euro. Minst 2 av 5 glas.
Aarno Magnusson

Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Läs mera

En cookie är en liten fil som webbplatser som du besöker skickar till din webbläsare. På så sätt kan webbplatsen komma ihåg information om ditt besök, som vilket språk du vill använda och andra inställningar. Det underlättar vid nästa besök, och webbplatsen blir mer användbar. Cookies spelar en viktig roll. Utan dem skulle du förmodligen bli frustrerad när du använder webben.

Stäng