Från Sri Lanka till Kimitoön

Mohanjith Sudirikku Hannadige har hela livet längtat efter lugnet på landet och 2013 fann han det.

Mohanjith Sudirikku Hannadige,  hemma från Sri Lanka, är en av De Grönas kandidater på Kimitoön.

Hans företag Codemaster handlar om dataprogrammering, och han vill gärna verka för företagsamhet och sysselsättning på Kimitoön, göra ön attraktiv för investerare, öka det ekologiska jordbruket här för att skydda miljön, och också annars verka för att åtminstone på något sätt motverka klimatförändringen.

– Nästa fyra år blir utmanande för ön på grund av de stora statliga reformerna som jag hoppas ska ge invånarna bättre service än nu. Om jag blir invald så kommer jag att ha fräscha idéer och grunda mina beslut på fakta, men förstås kulle jag höra på ortsbornas åsikter. Jag skulle vilja att de lätt kan följa med och få veta vilka beslut som görs i kommunen.

Mohanjith – som ivrigt har studerat både finska och svenska – har bott på Kimitoön sedan 2013 och trivs med lugnet och de vänliga människorna. Men bättre allmänna transportmedel till och från ön skulle han önska, liksom större möjligheter för öns unga att få andra stadiets utbildning på ön.

– Själv längtar jag alltid tillbaka hit, om jag är på besök i Sri Lanka. Jag har hela mitt liv bott i städer och drömt om lugnet på landsbygden. Det hittade jag 2013, och eftersom Kimitoön redan då hade tillräckligt bra bredband så kunde jag flytta hit, säger han.

Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Läs mera

En cookie är en liten fil som webbplatser som du besöker skickar till din webbläsare. På så sätt kan webbplatsen komma ihåg information om ditt besök, som vilket språk du vill använda och andra inställningar. Det underlättar vid nästa besök, och webbplatsen blir mer användbar. Cookies spelar en viktig roll. Utan dem skulle du förmodligen bli frustrerad när du använder webben.

Stäng