Torontos borgmästare återvände till arbetet

Torontos borgmästare Rob Ford medger sitt narkotika- och alkoholproblem. Ford, som i måndags återvände till sin arbetsplats, säger att han fått ”hundratals timmar av intensiv terapi”.

Ford ställer upp för en ny mandatperiod i november, trots att han flera gånger setts röka crack-kokain bland annat på sitt kontor. Han säger att han tagit sig i kragen, men understryker att återhämtningsprocessen är lång.
– Jag övertygade mig själv om att jag inte har ett problem. Det blev ändå uppenbart att användandet av droger och alkohol hade allvarliga konsekvenser för min familj, min hälsa och mitt arbete som borgmästare. Nu har jag bundit mig till ett liv utan berusningsmedel.

Torontos stadsfullmäktige tröttnade på borgmästarens blundrar i november och fråntog honom nästan alla hans maktbefogenheter. Majoriteten av hans uppgifter överfördes till biträdande borgmästaren. (FNB)

Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Läs mera

En cookie är en liten fil som webbplatser som du besöker skickar till din webbläsare. På så sätt kan webbplatsen komma ihåg information om ditt besök, som vilket språk du vill använda och andra inställningar. Det underlättar vid nästa besök, och webbplatsen blir mer användbar. Cookies spelar en viktig roll. Utan dem skulle du förmodligen bli frustrerad när du använder webben.

Stäng